Gázszerelés Budapesten linkek érdekességek

Gázszerelő Budapest, Gázszerelés szolgáltatás kerü

Gázszerelő Budapest, Gázszerelés szolgáltatás kerü

Amikor a gázszerelő felteszi a frappáns kérdést: gáz van? Van megoldás!

2020. október 16. - Németh Seo József

Az otthonunk gázellátása az egyik legfontosabb tényező a kényelmes mindennapokért. Azt már nagyjából mindenki megszokta, hogy mindig akad valami megjavítanivaló a házban, pl. vízvezeték, villany, vagy más egyéb területek. De nem említettük a legveszélyesebbet és legalattomosabbat, a gázvezeték meghibásodását, ami akár életveszélyes is lehet. Lehet, hogy épp ezért is lett most morbid az a kijelentésünk, hogy azért van pozitív oldala is annak, ha a gáz meghibásodott. Ugyanis szerencsés esetben szinte rögtön észleljük, ha gázszivárgás van, mert igen jellegzetes, szúrós szagot érezhetünk olyankor. De így legalább azonnal megtehetjük a szükséges óvintézkedéseket és tehetünk a probléma tovább burjánzása ellen. Mit tegyek, ha gázszag csapja meg az orrom?
Mint minden egyéb hibásodáskor az otthonunkban, főleg a gáz esetében azonnal szerelőt kell hívnunk, nehogy még nagyobb probléma alakuljon ki. De van ettől fontosabb teendőnk is, amit azonnal véghez kell vinnünk, amint megérezzük a szúrós szagot. Oltsuk el az égő cigarettát, szüntessük meg a nyílt lángokat, tűzhelyek lángjait, még az őrlángot is, ha nem szeretnénk, hogy otthonunk felrobbanjon egy pillanat alatt és addigi életterünk használhatatlanná váljon. Ezek csak a legalapvetőbb óvintézkedések voltak, de még folytatjuk a sort a mindenképpen elvégzendő biztonsági intézkedésekről. Miután a nyílt lángokat megfékeztük, lekapcsoltuk, az összes elektronikai berendezést ki kell húzni a konnektorból, a villanykapcsolókat pedig – akár fel, akár le vannak kapcsolva – nagyívben kerüljük el és semmiféleképpen ne érintsük meg őket. Mindenféleképpen tegyünk ellene, hogy az ajtócsengőt senki se tudja használni odakint, mert ha megnyomja valaki, annak szintén beláthatatlan következményei lehetnek.
A lehető legjobb, amit tehetünk, hogy kimegyünk lakásunk, házunk elé, és saját magunk teszünk ellene, hogy a csengőt ne nyomhassa meg senki. Még annyit tegyünk meg, hogy kinyitjuk a nyílászárókat és elhagyjuk a lakást, amíg el nem illan a gázszag. Az a lehető legjobb, ha ezalatt már útnak is indult felénk a gázszerelő szakember. Ha mindeközben a helyiségek nem szellőztek ki, akkor minden bizonnyal gázszivárgással van dolgunk, azonnal zárjuk el a gázcsapot a mérőóra mellett. Ha még ezek után is érzi a jellegzetes szúrós szagot, akkor lehetőleg minél hamarabb informálja a szomszédokat a tömbházban a gázszivárgás tényéről, de ha kertes házban lakik is figyelembe kell venni a környezet biztonságát, bár az tény és való, hogy a kertes övezetben kisebb az esély arra, hogy a szomszédok észlelnek valamit a szivárgó gázból. A gázszivárgás tehát az otthoni problémák legveszélyesebb forrása. Gyorsan cselekedjen, ha észleli a normálistól eltérő szagokat otthonában, és hívjon segítséget!

Ha a gázszerelő azt kérdezi meg, hogy gáz van-e? Akkor is van megoldásunk!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gazszerelesbp.blog.hu/api/trackback/id/tr7216241410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása