Gázszerelés Budapesten linkek érdekességek

Gázszerelő Budapest, Gázszerelés szolgáltatás kerü

Gázszerelő Budapest, Gázszerelés szolgáltatás kerü

A telephelyi vezeték, a csatlakozóvezeték és a fogyasztói vezeték épületen belüli kialakításának követelményei

2020. szeptember 17. - Németh Seo József

5.1. Telephelyi vezeték nem helyezhető el épületen belül.

5.2. A fogyasztói vezetéket úgy kell kialakítani és méretezni, hogy a tervezett állandósult, üzemszerű állapotban a csatlakozási nyomás feleljen meg a gázfogyasztó készülék névleges üzemi nyomásának.

5.3. A csatlakozóvezeték és a fogyasztói vezeték nyomvonalát úgy kell megtervezni és védeni, hogy a gáz alá helyezés, a karbantartás, az üzemzavar-elhárítás és a vizsgálatok biztonságosan elvégezhetők legyenek.

5.4. A csatlakozóvezeték és a fogyasztói vezeték nyomvonalának a lehető legrövidebbnek kell lennie. A kötések számának a lehető legkevesebbnek kell lennie.

5.5. A csatlakozóvezetéket és a fogyasztói vezetéket az épület szerkezetein, falán bilincsezve vagy attól független csőtartókon kell elhelyezni.

5.5.1. A csőbilincsek (csőtartó szerkezetek) nem éghető anyagúak és megfelelő szilárdságúak legyenek.(SZME-G 2020.04.08 kiegészítése)

5.5.2.Falon belül falhoronyban, a fal külső felszínének közelében, burkolattal ellátva vagy elvakolva, csak a területileg illetékes földgázelosztó, vagy a vezetékes PB-gáz szolgáltató, vagy a PB-gáz forgalmazó vagy a telephelyi szolgáltató, vagy a telephelyi engedélyes, valamint a cső gyártójának előírásai szerinti kivitelben, a V.2.-V.4. táblázatok szerint lehet elhelyezni.(SZME-G 2020.04.08 kiegészítése)

5.5.3.A szabadon szerelt vezetéket csőbilinccsel kell rögzíteni legalább a következő helyeken:

Home36, Gáztűzhely szerelő, fűtésszerelő, vízszerelő, Duguláselhárítás Budapest, Iphone, ortopédiai műtét, chiptuning

home36 dekoráció chiptuning korlát gázzerelő, fűtésszerelő Budapest ortopédiai műtét Borrendelés valibor.hu vízvezeték szerelő duguláselhárítás iphone szerviz Home36, Gázszerelő, fűtésszerelő, vízszerelő, hibrid és elektromos autó Duguláselhárítás Budapest, iphone, ortopédiai műtét, chiptuning

a) gázmérő csatlakozás mindkét oldalán,

b) gázmérő utáni függőleges szakasz felső pontján,

c) gázfogyasztó készülékhez leágazó fogyasztói vezeték felső és alsó pontján,

a dilatációs igénybevétel miatt a tervező által meghatározott műszaki megoldással a fix és a csúszó megfogási helyeken.
(SZME-G 2020.04.17 kiegészítése)

5.5.4. A bilincsek megfogási távolságai épület külső falára vagy épületen belül szabadon szerelt acél cső esetén

a) l”-ig 1,5 m,

b) 1” felett 2,0 m,

2”-nál nagyobb átmérők esetében a cső önhordó hosszai szerint a tervező határozza meg a megfogások, illetve alátámasztások sűrűségét és helyét. (SZME-G 2020.04.17 kiegészítése)

5.5.5. A bilincsek megfogási távolságai épület külső falára vagy épületen belül szabadon szerelt réz anyagú cső esetén
(SZME-G 2020.04.17 kiegészítése)

(SZME-G 2020.04.17 kiegészítő V.1 táblázat
5.6. A fogyasztói vezeték hőhatás elleni védelmét biztosítani kell, ha a gázfogyasztó készülék, vagy a gázfelhasználó technológiai rendszer arra káros hőhatással lehet.

5.7. A csatlakozóvezeték és a fogyasztói vezeték rejtett kivitelű szerelése az 5.7.1-5.7.4. pontban meghatározott szempontok szerint is tervezhető és kivitelezhető:

5.7.1. A takaró burkolat kialakításának olyannak kell lennie, hogy alatta a vezeték biztonsággal elférjen, a hőtágulásból eredő méretváltozást ne akadályozza.

5.7.2. Az elvakolt vezetéket korrózióvédelemmel kell ellátni.

5.7.3. A vezetékeket a mechanikai sérülésektől védeni kell.

5.7.4. Ahol az acélcső teljes felületéhez szerelt állapotban nem lehet hozzáférni, a csövet a felszerelés vagy a használatbavétel előtt a teljes felületén korrózióvédelemmel kell ellátni.

A bejegyzés trackback címe:

https://gazszerelesbp.blog.hu/api/trackback/id/tr2816204648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása