Gázszerelés Budapesten linkek érdekességek

Gázszerelő Budapest, Gázszerelés szolgáltatás kerü

Gázszerelő Budapest, Gázszerelés szolgáltatás kerü

Minden amit a gázszerelésről tudni érdemes

2017. július 13. - Németh Seo József

Olyan gázkészülék szerelőt keres aki megbízható? Nem tudja kihez forduljon és hogy hol talál megfelelő szakembert?  Bonyolult feladat Ön számára a gázszereléssel kapcsolatos rendeletekben való eligazodás?
Most átláthatóvá tesszük ezt a témát és segítünk: Szánjon rá időt és energiát, hogy megismerje a gázszerelés, gázkészülék szerelési szabályokat.

A különböző szakmáknál már manapság elengedhetetlen feltétel a mestervizsga megléte valamint az, hogy vállalkozói igazolvány kiváltásának megléte. Mivel szigorúbbak lettek a követelmények, emiatt a közületi és lakossági megrendelők egyértelműen előnyben részesítik a mester minősítéssel bíró gázszerelő szakembereket. A piaci értéke rendkívüli a mesteri képzésnek. A megrendelőnek ez garantálja a kifogástalan minőséget.

Az új rendelet szerint 2016 júliusától már csak kondenzációs kazánok beszerelése megengedett.

A KONDENZÁCIÓS Kazán legfontosabb tulajdonságai:
- 15-25%-al magasabb a hatásfoka
- Zárt égéstér: az égéshez szükséges levegőt a kazán nem a lakótérből veszi el, hanem egy speciális csövön keresztül, az épületen kívüli légtérből. NEM szabad, hogy megtörténjen, A SZÉN-MONOXID visszaáramlása A LEVEGŐBE.
- Tiszta tüzelés: a földgázt teljes mértékben elégeti, így kevesebb káros anyag távozik a környezetbe.

A kazáncsere folyamata és járulékos költségek:
- Kondenzációs kazánra való beruházás
- Kémény kibélelése, ha az oldalfali füstgáz elvezetése nem kivitelezhető: új béléscső használata, cső a csőben.
- Gázterv elkészítése: A gázszolgáltatóhoz be kell nyújtani egy gáztervet amit csak kamarai jogosultsággal rendelkező épületgépész készíthet el.
- A munkát elvégző cég munkadíja
- MEO-Műszaki-biztonsági ellenőrzés, és díjfizetése: Ha elkészült a kivitelezés, kérvényezni kell a műszaki-biztonsági felülvizsgálatot végezzék el, a beüzemelés csak ez után történhet meg
- Beüzemelési díj, szervízdíj

Legjobb menedzserszűrés Budapest, irodaház takarítás, ételrendelés, kreatív webáruház, fűtésszerelő, Wallerfurner, Egrokorr, Műfű, Fatumjewels karikagyűrű

legjobb menedzserszűrés Budapest autószerviz víz- gáz-, fűtésszerelő Egrokorr ipari termékek beltéri ajtók webáruház Fatumjewels eljegyzési gyűrű műfű takarítás Globaltakaritas.huLegjobb menedzserszűrés Budapest, irodaház takarítás, ételrendelés, kreatív webáruház, fűtésszerelő, Wallerfurner, Egrokorr, Műfű, karikagyűrű

Mi a kötelessége az ingatlan tulajdonosának?

A jogszabály módosulása miatt a jövőben a kötelező műszaki-biztonsági felülvizsgálat díját ,az egyetemes szolgáltatásra jogosult felhasználók esetében a szolgáltató (földgázelosztói engedélyes) fogja viselni és azt nem fogja áthárítani a felhasználókra. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a felhasználóknak be kell jelenteni a gáz csatlakozóvezeték és a felhasználói berendezés üzembe helyezésének idejét, igényelniük kell a felülvizsgálatot a szolgáltatótól. A szolgáltató gázszerelő szakemberei ez alapján fogják elvégezni a vizsgálatot. Hivatalos jegyzőkönyv készül, minden alkalommal a vizsgálatról. Ez alapján kell a hibákat és a szükséges készülék cserét elvégezni. A régebben elfogadott szabályozás a fogyasztókra hárított a vezetékek és felhasználói berendezések időszakonkénti műszaki biztonsági vizsgálatának elvégeztetésén át annak költségeinek hárításán át szinte mindent. A fogyasztásmérő berendezések cseréje 10 évenként kötelező. az 1981 után üzembe helyezett készülékeknél már az első felülvizsgálat időpontja is a mérőberendezés cseréjéhez igazodik. Abban az esetben nem kell felülvizsgálatot végeztetni, ha az ingatlan tulajdonosa, 10 évnél nem régebbi jegyzőkönyvvel tudja igazolni a műszaki biztonsági felülvizsgálat elvégzését. A szabályozás módosulása előtt a gázszerelők által elvégzett felülvizsgálatok eredményével kapcsolatos panaszok bejelentésére, illetve az esetleges hibák, indokolatlannak vélt intézkedések kivizsgálására nem volt lehetőség. Annak érdekében, hogy ne kizárólag a földgáz elosztók dönthessenek a javításokról, cserék szükségességéről és a készülékek szolgáltatásból történő kikapcsolásáról, a Kormány a ki fog jelölni a közeljövőben egy olyan állami szervet, amely a fogyasztók bejelentései alapján ellenőrzi a hibák kijavíttatását.
 gazszereles_budapest.jpg

Gázkészülék karbantartása, ellenőrzése

Nincs olyan fűtési szezon, amikor az újságok a televíziós hírek ne számolnának be súlyos vagy tragikus kimenetelű szén-monoxid mérgezésekről. Ezek a gázkészülékek vagy a kémény esetleges hibája annak bekötése okozza. A kutatások jól mutatják azt a szomorú tényt, hogy ennek ellenére a háztartások több mint 25 százaléka soha nem végezteti el gázkészülék karbantartást. Pedig a baj ezzel megelőzhető lenne. Évente át kell vizsgáltatni a kéményeket gáz szerelő szakemberrel, továbbá gondoskodni kell a gázkészülékek tisztításáról, beállításáról, valamint ha kell, javíttatásáról is szakképzett gázszerelővel. Így nemcsak a szénmonoxid-mérgezés veszélye kerülhető ki, de a jobb hatásfokú égés miatt elérhető akár az évi 5–6% megtakarítás is.

A bejegyzés trackback címe:

https://gazszerelesbp.blog.hu/api/trackback/id/tr1912660841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása