Gázszerelés Budapesten linkek érdekességek

Gázszerelő Budapest, Gázszerelés szolgáltatás kerü

Gázszerelő Budapest, Gázszerelés szolgáltatás kerü

Mik a SEO legfontosabb alapjai egy online marketing ügynökség szerint?

2017. szeptember 14. - Németh Seo József

SEO kisokos –Kezdjük az alapokkal

Manapság nem nagyon találunk olyan embert, aki abszolút nem ért az online világhoz, ma már szinte mindenki alap szinten használja az informatikai eszközöket. Munkáik során egészen biztos, hogy találkoztak azzal a három betűs kifejezéssel, hogy SEO.

A SEO egy angol eredetű mozaikszóból került a köztudatba, ez nem más mint a SEARCH ENGINE OPTIMIZATION. Ez szó szerint lefordítva a keresőmotor optimalizálását jelenti. Hazánkban keresőoptimalizálásként vésődött a köztudatba. Kis idő elteltével szakmává avanzsálódott, valamint tudományos informatikai ágazattá nőtte ki magát. Tulajdonképpen a keresőoptimalizálás nem jelent mást, mint egy adott weboldalt, a keresőoldalba beírt szavakra, kifejezésekre a legelőkelőbb helyekre pozicionálása. Így a weboldalunk, termékünk, szolgáltatásunk, jobban belevésődik a felhasználó agyába, ha elsőként talál ránk a keresőben.

online_marketing_ugynokseg.jpg

A legtöbb statisztika pedig azt mutatja, hogy egy átlag internetező, sosem nyitja meg a többi, csak az első találati oldalon lévő oldalakat. Ez az esetek 90%-ában jellemző. A keresőoptimalizálás létjogosultságát, valamint az elégedetlenséget, adatokkal ki lehet mutatni, hogy a keresőprogramot használók fele az első helyen van, vagyis a legfrekventáltabb helyre kattint rá az esetek többségében. Az első találati oldal 3 keresési eredményét az internetezők 2/3-a találja klikkelésre érdemesnek. Így minden bizonnyal állíthatjuk SEO-val kapcsolatosan, hogy érdemes küzdeni a találati lista első helyezéséért. A Google, a Yahoo és a Bing is keresőmotorok jóvoltából működik, egy a működési elvüket tekintve a kocsikhoz hasonlóan működik.

Ha konyhanyelven kéne megfogalmazni, mint is jelent a SEO, akkor leegyszerűsítve azt mondhatnánk, hogy egy rangsorolási harc. A verseny és nyereség orientált piacon rengetegen promotálják termékeiket, szolgáltatásaikat, vállalkozásukat. Ez által sokak érdeke, hogy az online térben a brandjüket a legfeltűnőbb pozícióban láttassák, azaz a keresőoldalak a legelőkelőbb helyét töltsék be, így téve jelentős előnyre szert a versenytársakhoz képest.

A keresőoptimalizálással kapcsolatosan viszont kering egy hatalmas tévedés. Tévedünk, ha azt gondoljunk, hogy a SEO és a marketing egy és ugyanaz a tevékenység. Az tény, hogy mechanikailag hasonlítanak egymáshoz, a különbség a SEO esetében úgy fogalmazható meg, mint explicit törekvés, addig a marketing implicit. SEO és SEO tevékenység közt is vannak különbségek. SEO tevékenységbe beletartozhat a weboldalak keresőoldalaiba való elhelyezése, látogatottságának növelése, vagy tartalmi strukturálása. Erre részletesebben kitérek egy másik részben.

A keresőoptimalizálást bízza szakértő kezekre!

A bejegyzés trackback címe:

https://gazszerelesbp.blog.hu/api/trackback/id/tr612828646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása