A fűtésszerelés kezdete
2017. július 24. írta: Németh Seo József

A fűtésszerelés kezdete

Fűtésszerelés Budapest - Első rész

A fűtésszerelés éveken át szabványosított, minőségben bizonyított rendszer. A réz egy alapvető és az egyetlen olyan anyag, amit mai napig használnak a csőszerelés során, évezredek óta megbízhatóan szállítja a vizet amely minden családnak alapvető. Első köztudott használata egészen időszámításunk előttre, 2750-ig nyúlik vissza, amikor is Egyiptomban, egy folyó mellett elhelyezkedő templomban használtak a rezet vízelvezetésre. A római korból fent maradt réz csővezeték rendszerek ép részei a mai napig megtalálhatóak Pompeiben és Herculaneumban, azokban a városokban, amiket a Vezúv kitörése pusztított el időszámításunk előtt.

A 20. század elején már a réz, a fűtési és vízellátási rendszerekben 1. osztályú anyaggá vált, a színvonal mércéjét pedig olyan magasra tette, hogy a versenytárs anyagok csak alig tudták megközelíteni ezt a minőséget. A réz rendkívüli megbízhatóságáról, minőségéről sok évtizeden keresztül, a rézcsővel felszerelt európai otthonok milliói tettek tanúbizonyságot, és így elnyerte legjobb csőanyagnak járó címet a fűtésszerelésben.

fűtésszerelés budapest

Az épületgépészeti rézcsövek alkalmazását valamint annak gyártási folyamatának feltételeit Magyarországon is ugyanaz az európai szabvány szabályozza, mégpedig az MSZ EN 1057:2006+A1 Réz és rézötvözetek. Varrat nélküli, kör szelvényű rézcsövek vízhez és gázhoz, egészségügyi és fűtési alkalmazásra” című csőszabvány.

Az ilyen szabvány szerint gyártott csövek és a megfelelő szabvány (MSZ EN 1254-1, -7) szerinti idomok gyártótól függetlenül alkalmazhatóak a fűtésszerelésben. Ezek egymással csereszabatosak, és így az anyagválasztás kritériumai leegyszerűsödnek, az anyagok a kereskedelmi forgalomba hozatala egyszerűbben kivitelezhető, és évtizedek múlva is lehetőség lesz a meglévő rendszer átalakítására, kibővítésére.

Előfordulhat a gyártónként eltérő méretű, valamint anyagminőségű, kötéstípusú versenytárs anyagoknál azonban probléma lehet, hiszen ki az aki garantálja, hogy az adott gyártó évtizedek múltán is jelen lesz a piacon akkori termékeivel? A rézcső és fittinggyártók igen!

A bejegyzés trackback címe:

https://gazszerelesbp.blog.hu/api/trackback/id/tr7112684721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

személyi edzők, alte ziegel, téli gumi, duvets and pillows, suzuki chiptuning, kárpittisztítás, üzemorvosi vizsgálat, autóalkatrész

személyi edzők Budapest alte ziegel, chiptuning budapest téli gumi webshop pillows, duvets suzuki chiptuning téli gumik kárpittisztítás üzemorvos, szőnyegtisztítás autóalkatrész tehergépkocsikról a kisteherautoberles.co.hu oldalon személyi edző, alte ziegel, téli gumi, duvets and pillows, suzuki chiptuning, kárpittisztítás, üzemorvosi vizsgálat, autóalkatrész